کف زدن دراسفدن

کف زدن دراسفدن

23696354402005062485.jpg

«کف» نوعى شیرینى است که با «زدنِ» آب <چوبک> و شیرین کردن آن به دست مى‏آید. برای تهیه این شیرینی محلی مقدارى <چوبک>را که «بیخ» مى‏نامند ( که ریشه نوعی گیاه صحرایی است ) را کوبیده و چند بار در آب مى‏جوشانند و چون این آب تلخ است . آن را عوض می‌کنند و مجدداً مى‏جوشانند ، این کار را آنقدر تکرار مى‏کنند که تلخی آب گرفته شود و هیچ طعمى نداشته باشد . این آب را مى‏گذارند سرد شود انگاه آن را در ظرف بزرگی که بهتر است تغار سفالی باشد ، مى‏ریزند و با «دسته‏ گز» که از ترکه‏های به هم بسته شده درخت گز یا انار است هم مى‏زنند و این زدن را آنقدر ادامه مى‏دهند که آب چوبک «کف» کند و معمولا هم زدن با آهنگ خاصی ادامه می‌یابد تا «کف» سفت شود، آنگاه مقدارى شیره انگور یا شیره شکر و یا پودر شکر را به بتدریج به آن اضافه می‌کنند و زدن کف را ادامه مى‏دهند تا خوب مخلوط شود و «کف» شیرین گردد. وقتى که «کف» از هر جهت آماده شد آن را در ظرفهایى مى‏کشند و روى آن را مغز کوبیده گردو، بادام، پسته  مى‏پاشند و با سرانگشت آن را مى‏خورند. «کفى» که بدینسان بدست مى‏آید خوراکىِ شیرین، لذیذ، مطبوع، معطّر و خوشگوارى است که مقدار زیادى از آن را مى‏توان خورد.

1 (6).jpg

1 (6).jpg

1 (5).jpg

1 (10).jpg

1-(13).jpg

هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...